Kezdőoldal E-mail Magyar EnglishÁr: 4500 Ft Akciós: 4050 Ft!
Termék: Tera kalocsai leányka
Leírása:

A kalocsai népviseletben a fiatal lányok szalag fejdíszt (bokrospántliát) kaptak színes, gazdagon díszített öltözékkel. Tera leányka babánk zsűrizett népművészeti termék.

A baba törzsét és a lábai felső részét először méretarányosan megrajzoljuk majd az alapanyagot leszabjuk, megvarrjuk. A megvarrt anyagban a baba alakját vattával alakítjuk ki. . Kezei drótra csavart krepp papír, mely az előre formára varrott zsorzet anyagba kerül. A textilből készült babafej főzött csirizből és vattából áll, mely gyárilag előállított, illetve kézzel faragott kokillára formázzuk. A kitömött, megformázott fejre fonálból kézzel hímezzük rá a haját. A baba arcának megfestése különleges festékből, kézi pingálással történik. Haja műhajból van, melyet besodorva, szépen eligazítva a fejre ragasztjuk, majd befonva kontyba tűzzük fel. A fejére színes szalag kerül, mely megfelel a hagyományos magyar népviseltnek.
Öltözetét alkotó ruhadarabok: csipkés alsónemű, harisnya, 2 db alsószoknya, 1 db fehér, ráncolt, textil felsőszoknya - melyet csipke díszít-, hímzett kötény, piros papucs, fehér ujjú ing és erre szintén hímzett mellényke kerül.
A babát a menyasszonyi viselettől a szomorúig, minden hagyományörző öltözékben, illetve kérésre bármilyen színösszeállítással, valamint a leányok és az asszonyok viseletének megfelelően is felöltöztetjük.

Magasság: 19 cm


Megrendelek darabotAkciós termékek
Kosár tartalma
Az Ön kosara jelenleg üres!

Belépés
Rólunk | Készítésről | Viszonteladóknak | Rólunk írták | Szállítás | Elérhetőségek
Weboldalkészítés
tuzepnet.hu Építőanyag egy kattintásnyira