Kezdőoldal E-mail Magyar EnglishÁr: 5100 Ft Akciós: 4080 Ft!
Termék: Mári ingvállas öregasszony
Leírása:

A kalocsai népviseletben az öregasszonyok fejkötőt viselnek, egyszerűbb nem olyan színpompás öltözéket, mint a fiatal kalocsai lányok.

Mári öreglányunk is csatlakozhatott a zsűrizett népművészeti termékek nevet elnyert babáink közé. 

A baba törzsét és a lábai felső részét először méretarányosan megrajzoljuk majd az alapanyagot leszabjuk, megvarrjuk. A megvarrt anyagban a baba alakját vattával alakítjuk ki. Kezei drótra csavart krepp papír, mely az előre formára varrott zsorzet anyagba kerül. A textilből készült babafej főzött csirizből és vattából áll, mely gyárilag előállított, illetve kézzel faragott kokillára formázzuk. A kitömött, megformázott fejre fonálból kézzel hímezzük rá a haját. A baba arcának megfestése különleges festékből, kézi pingálással történik. A fejére borkospántlika (szalag) kerül, mely megfelel a hagyományos magyar népviseltnek.
Öltözetét alkotó ruhadarabok: csipkés alsónemű, harisnya, 2 db alsószoknya, 1 db saját kézzel plisszérozott felsőszoknya - melyre két soron gépi csipkét varrunk -, a felsőszoknyán díszített hímzéssel megvarrt kötény került. felső ruhadarab: fehér ingváll kevés gépi hímzéssel ellátva.

Magasság: 33 cm


Megrendelek darabotAkciós termékek
Kosár tartalma
Az Ön kosara jelenleg üres!

Belépés
Rólunk | Készítésről | Viszonteladóknak | Rólunk írták | Szállítás | Elérhetőségek
Weboldalkészítés
tuzepnet.hu Építőanyag egy kattintásnyira