Kezdőoldal E-mail Magyar English


Ár: 8550 Ft Akciós: 7866 Ft!
Termék: Kata
Leírása:

A kalocsai népviseletben a fiatal lányok szalag fejdíszt kaptak színes, gazdagon díszített öltözékkel. Kata baba a népviseletnek megfelelő fiatal lány öltözéket viseli.

Kata nevezetű kalocsai babánk zsűrizett népművészeti termék. 

A baba törzsét és a lábai felső részét először méretarányosan megrajzoljuk majd az alapanyagot leszabjuk, megvarrjuk. A megvarrt anyagban a baba alakját vattával alakítjuk ki. A feje, kezei és a lábai alsó része gyárilag előállított testszínű porcelánból készülnek. Haja műhajból van, melyet besodorva, szépen eligazítva a fejre ragasztjuk, majd befonva kontyba tűzzük fel. A fejére keményített szalag fejdísz kerül. Öltözete a hagyományos kalocsai leány népviselet, melyet alkotó ruhadarabok: csipkés alsónemű, harisnya, 2 db alsószoknya, 1 db saját kézzel plisszérozott felsőszoknya - melyre két soron gépi csipke varrunk -, a felsőszoknyán elhelyezett színes bújtatott szalaggal, vagy csak gépi lyuk-cakkal díszített, hímzett kötény.
Felső ruházata: hímzett ingváll és gazdagon hímzett pruszlik, mely elől gyöngy gombokkal díszített. A baba nyakát gyöngysor ékesíti.
Kata babát a menyasszonyi viselettől a szomorúig, minden hagyományörző öltözékben,  illetve kérésre bármilyen színösszeállítással, valamint a  leányok és az asszonyok viseletének megfelelően is felöltöztetjük.

Magasság: 33 cm


Megrendelek darabotAkciós termékek
Kosár tartalma
Az Ön kosara jelenleg üres!

Belépés
Rólunk | Készítésről | Viszonteladóknak | Rólunk írták | Szállítás | Elérhetőségek
Weboldalkészítés
tuzepnet.hu Építőanyag egy kattintásnyira